Een te gekke openingsdans met een leuke mix aan verschillende nummers en soepele overgangen. Dat is waarschijnlijk waar je naar op zoek bent omdat je op deze pagina bent uitgekomen. Maar hoe maak je zoiets? Ik heb al heel wat mixen gemaakt voor bruidsparen en kan je precies uitleggen hoe anderen dit vaak doen. 

Stap 1: Hoe lang wil je dat de openingsdans mix duurt? 

De eerste stap is de duur bepalen van de mix en de dans. De meeste openingsdansen die ik gemixt heb duren tussen de 3 en de 5 minuten. Meestal gaat het dan om zo’n 3 tot 6 nummers, waarbij het volgende nummer meestal na 45 tot 60 seconden komt. 

Stap 2: Openingsdans mix muziek selecteren

Nu je weet hoe lang de dans mag gaan worden kan je gaan bedenken welke muziek je er graag in wilt hebben. Wil je de feestavond beginnen met alleen rustige muziek? Of wil je graag een opbouw in je openingsdans mix? Lijkt het je leuk om een verrassende wending in de muziek te hebben?  

Vaak zie ik dat bruidsparen beginnen met een rustig nummer waarna er snellere nummers en meezingers volgen. Hierbij kiezen ze vaak dansnummers die ze kennen ‘van vroeger’.  

Stap 3: De openingsdans mix in elkaar zetten

Optie 1: Zelf de mix maken

Dit is een wat technischere stap, want hier heb je eigenlijk al snel een extra app/programma voor nodig als het je zelf wilt doen. Je zou daar Audacity voor kunnen gebruiken. Het vergt echter wat kennis en tijd om erachter te komen hoe je verschillende nummers achter elkaar kunt plakken.  

Optie 2: Laat jouw openingsdansmix mixen! 

Je kunt voor het mixen van jouw openingsdans ook bij mij terecht! Dan weet je zeker dat die overgangen op de juiste plek komen, ben je verzekerd van een hoge kwaliteit en hoef je niet zelf in de weer te gaan met een app of programma. Voor een openingsdans met maximaal 4 overgangen (tot 5 nummers) reken ik €95 euro. Wil je meer overgangen? Dat is geen probleem, per overgang reken ik €10 euro extra. 

Voorbeelden openingsdans muziek: 

Hieronder vind je een lijst met nummers die ik voorbij heb zien komen in openingsdansen: 

Openingsdans laten mixen?

Super leuk! Dit gaat alsvolgt:

  • Vul het contactformulier hieronder in;
  • Ik neem contact op met jullie en stuur de factuur;
  • Als de factuur betaald is, hebben jullie binnen 7 werkdagen de eerste versie in handen;
  • Staat iets toch nog niet goed? Dan kunnen we de mix nog eenmaal aanpassen, zodat wel alles klopt!

Openingsdans mix aanvragen:


    janee